Verdieping bakkerijgrondstoffen
- K0713
- 240
- Verdiepend
- 12-10-2016
- Nee
- Nee
Relevantie
De bakkerijbranche heeft behoefte aan beroepsbeoefenaren met meer kennis van grondstoffen, omdat bedrijven er steeds vaker voor kiezen om pure grondstoffen te verwerken in producten, in plaats van mixen en halffabricaten. Met extra kennis van grondstoffen kan de beginnend beroepsbeoefenaar beter sturen op het proces en de kwaliteit van de bakkerijproducten. Hij kan beter inspelen op veranderingen in de samenstelling van grondstoffen door seizoensinvloeden en/of herkomst.
Beschrijving
Dit keuzedeel gaat over grondstoffen voor bakkerijproducten. Waar komen ze vandaan? Hoe worden ze gemaakt? Hoeveel soorten zijn er op de markt en wat zijn de verschillen in kwaliteit en functionaliteit? Hoe beïnvloedt het seizoen de samenstelling van grondstoffen? Zijn er verschillende herkomsten en wat is het verschil in kwaliteit? Hoe kun je de herkomst traceren? Hoe maak je een bewuste keuze voor grondstoffen? Het gaat over verdiepende kennis van oorsprong, functionaliteit, diversiteit en kwaliteit van grondstoffen en bewuste keuzes maken voor specifieke grondstoffen ten behoeve van de productie van bakkerijproducten.