Regionale specialiteiten en producten
- K1147
- 240
- Verbredend+Verdiepend
- 24-01-2020
- Nee
- Nee
Relevantie
Veel gasten van horecagelegenheden vinden beleving van de dienstverlening belangrijk. De medewerker is hierbij de essentiële schakel. Beginnend beroepsbeoefenaren die kennis kunnen uitdragen over regionale producten en specialiteiten zijn van meerwaarde voor horecaondernemingen. Daarnaast is duurzaamheid een aspect van deze producten en diensten. Beginnend beroepsbeoefenaren met deze kennis zijn van meerwaarde voor de arbeidsmarkt.
Beschrijving
De beginnend beroepsbeoefenaar maakt in dit keuzedeel kennis met bedrijven die regionale specialiteiten en producten maken, dan wel hierbij diensten verlenen (verder aangeduid als producten). Hij bezoekt de locatie waar de producten of grondstoffen worden gemaakt. Hij knoopt gesprekken aan met de medewerkers die over de producten kunnen vertellen. Hij draagt met zijn kennis van regionale producten bij aan het producten- en dienstenaanbod van zijn organisatie.