Portal kwalificatiestructuur

Vorige

Hospitality/catering

  • K0352
  • 480
  • Verbredend
  • 01-03-2016
  • Nee
  • Nee

Relevantie

In de kwalificaties die horen bij het dossier Voeding, is direct contact met de klant niet altijd de essentie van het beroep. Toch zijn er beroepsmogelijkheden waarbij meer kennis en vaardigheden op dit gebied wenselijk zijn, evenals op het gebied van presentatie van voedingsmiddelen. Bovendien is er groeiende aandacht voor duurzaamheid, voedselveiligheid en gezondheid van consumenten als het gaat om voedsel. In dit keuzedeel wordt aandacht besteed aan deze aspecten en de communicatie hierover.

Beschrijving

Dit keuzedeel beschrijft de zorg voor een positieve voedselpresentatie en beleving, en afstemming hiervan op de behoefte van de klant. Het keuzedeel is gericht op een verbreding van de kwalificatie. Het gaat erom dat er in de keten gedacht en gewerkt wordt; relatie met de (behoefte van de) consument.