De gastvrije kok

  • K0891
  • 240
  • Verbredend
  • 04-01-2018
  • Ja
  • Nee

Relevantie

In de horeca is er vraag naar medewerkers in de keuken die - naast de werkzaamheden in de keuken – ook gastvrij gasten kunnen bejegenen, hen op gepaste wijze kunnen informeren en adviseren over de gerechten, gerechten kunnen bereiden in het zicht van de gasten en de bediening assisteren. Een gastvrije kok draagt positief bij aan de gastvrijheidsbeleving van de gasten. De beginnend beroepsbeoefenaar vergroot met dit keuzedeel zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt.

Beschrijving

Dit keuzedeel gaat over de gastvrije kok, gastvrij optreden vanuit de keuken. Met dit keuzedeel kan de beginnend beroepsbeoefenaar gasten gastvrij onderhouden om het hen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Hij kan de gasten informeren en adviseren over de gerechten, bereidingen uitvoeren in het zicht van de gasten en de bediening assisteren met uitserveren en afruimen.