Portal kwalificatiestructuur

Vorige

Werken in de aquacultuur

  • K0269
  • 240
  • Verbredend
  • 01-03-2016
  • Nee
  • Nee

Relevantie

De verwachting is dat op korte/middellange termijn de productie van aquatische producten een steeds groter deel gaat uitmaken van de agrarische productie. Het duurzame karakter van aquacultuur speelt daarbij een belangrijke rol. Beginnend beroepsbeoefenaars verbreden hun kennis op een nieuw terrein en hun waarde op de arbeidsmarkt zal hierdoor toenemen.

Beschrijving

Het keuzedeel aquacultuur behandelt diverse productiemethoden van voedsel waarbij water een essentiële factor is. Het gaat onder andere om de productie van vissen en rivierkreeften, voor consumptie, recreatie (betaalwateren) en ten behoeve van uitzetting i.v.m. natuurbeheer. Daarbij komen onder meer vermeerderingsmethoden aan de orde, voeding en groei van de verschillende producten, verzorging, ziekten en plagen, kweeksystemen en waterkwaliteit.

Kerntaken en werkprocessen