Barista basis

  • K1224
  • 240
  • Verdiepend
  • 22-05-2021
  • Ja
  • Nee

Relevantie

De vraag naar goede koffie blijft groeien bij het bredere publiek en specifiek vanaf Generatie Y, vanwege de veranderende houding ten opzichte van alcoholhoudende dranken. De groeiende voorkeur voor koffie specialiteiten en de toenemende trend voor goede koffie met een goed verhaal, is men bereid hier meer voor te betalen. Gasten zijn steeds kritischer willen weten wat de herkomst van de bonen is en meer weten over het aan te kopen product. De markt vraagt om werknemers die vakkundig koffie kunnen bereiden en inspirerend kunnen vertellen over het product.

Beschrijving

Het keuzedeel geeft kennis van koffie en vaardigheid in koffiebereiding. De beginnend beroepsbeoefenaar leert het proces van koffieboon tot koffie en over de meest gangbare koffiesoorten. Hij leert over de herkomst, het branden van de koffiebonen en de diverse zet- en bereidingstechnieken toe te passen. Hij leert de smaak van koffie te beschrijven en hierover te adviseren. Ook leert de beginnend beroepsbeoefenaar een professioneel espresso-apparaat te gebruiken.