Portal kwalificatiestructuur

Vorige

Worstmaken basis

  • K0133
  • 240
  • Verbredend
  • 01-03-2016
  • Nee
  • Nee

Relevantie

Worstmaken is een specialistisch vakmanschap binnen de slagerij. Het is belangrijk dit vakmanschap te behouden, omdat er op de arbeidsmarkt vraag blijft naar worstmakers. Daarnaast heeft het beroep economische waarde, consumentwaarde en waarde voor gezondheid en welzijn. De brancheorganisatie voor ambachtelijke slagers (KNS) maakt zich o.a. om deze redenen hard voor het behoud van het ambacht worstmaken. Met extra kennis en vaardigheden op het gebied van worstmaken is de student breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. Hij is inzetbaar in zowel de ambachtelijke slagerij als de worstmakerij.

Beschrijving

Het keuzedeel is een kennismaking met het vak worstmaken, waarin de student de basiskennis en –vaardigheden m.b.t. produceren van worsten en vleeswaren aangeboden krijgt.