Basisvaardigheden service & onderhoud grootkeukeninstallaties geschikt voor niveau 2 en 3

  • K0954
  • 240
  • Verbredend+Verdiepend
  • 01-04-2018
  • Nee
  • Nee

Relevantie

De bedrijven in de grootkeukenbranche zijn in veel verschillende segmenten van de Nederlandse en internationale markt actief, zoals de restaurantsector, hotelsector, kantines en contractcatering, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, penitentiaire instellingen en vliegvelden. Binnen deze segmenten werken zij aan zowel werktuigkundige- als elektrotechnische-, koude- en klimaatinstallaties. De deelnemer maakt als beginnend beroepsbeoefenaar kennis met deze veelzijdige en dynamische werkomgeving. Ook wordt hij breder inzetbaar door kennis en vaardigheden op te doen op het gebied van werktuigkunde, elektrotechniek en/of koude- klimaat techniek ten behoeve van het service en onderhoudswerkzaamheden. De communicatie met andere vakdisciplines wordt hierdoor effectiever en gemakkelijker. Hij vergroot met dit keuzedeel zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Beschrijving

De beginnend beroepsbeoefenaar leert basisvaardigheden voor het veilig onderhouden van apparatuur en installaties in professionele grootkeukens. Zijn werkzaamheden bestaan uit het beproeven, onderhouden en repareren van grootkeukens. Hij maakt gebruik van gangbare gereedschappen, meet en test apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Hij leert communiceren met collega’s uit andere vakgebieden.

Kerntaken en werkprocessen