Portal kwalificatiestructuur

Vorige

Voedselverspilling in de professionele keuken

  • K1347
  • 240
  • Verdiepend
  • 22-07-2022
  • Nee
  • Nee

Relevantie

Het thema voedselverspilling wordt steeds belangrijker in de horeca. Steeds meer bedrijven letten op deze verspilling. Zij doen dit vanuit een kostenoogpunt en vanuit een milieuoogpunt. Er zijn in deze bedrijfstak steeds meer initiatieven om voedselverspilling omlaag te brengen. Ook in de rest van de maatschappij is er steeds meer aandacht voor dit thema. Hierbij wordt vaak gewezen op de effecten voor het milieu en de verwachtte voedselschaarste. Het tegengaan van voedselverspilling helpt bij de verduurzaming van de samenleving. Omdat steeds meer bedrijven willen werken aan het terugbrengen van de voedselverspilling, is er vanuit de arbeidsmarkt vraag naar personeel dat kennis heeft van het thema voedselverspilling en dit in de praktijk kan uitvoeren. Dit keuzedeel draagt hieraan bij door kennis en vaardigheden bij te brengen betreffende voedselverspilling in de beroepspraktijk.

Beschrijving

Het keuzedeel Voedselverspilling in de professionele keuken is erop gericht om de beginnend beroepsbeoefenaar bewust te maken van voedselverspilling in de horeca. Hij/zij wordt gestimuleerd om onderzoek te doen naar voedselverspilling en oplossingen te bedenken en beschrijven voor voedselverspilling. Deze oplossingen voert hij/zij uit binnen het bedrijf.