Portal kwalificatiestructuur

Vorige

Fermenteren in de horeca

  • K1437
  • 240
  • Verbredend+Verdiepend
  • 27-04-2024
  • Nee
  • Nee

Relevantie

In de horeca worden steeds meer toepassingsmogelijkheden voor gefermenteerde producten ingezet en dat leidt tot een toenemende vraag naar startende koks met kennis van fermentatieprocessen in de horeca. Beginnend beroepsbeoefenaren die dit keuzedeel hebben gevolgd maken een grotere kans op een aanstelling bij horecabedrijven die fermentatie toepassen bij het bereiden van gerechten. Daarnaast sluit het keuzedeel aan bij het thema duurzaamheid in de horeca omdat fermenteren de mogelijkheid biedt om optimaal gebruik te maken van seizoensproducten en reductie van voedselverspilling.

Beschrijving

In dit keuzedeel doet de beginnend beroepsbeoefenaar kennis op over fermentatietechnieken en de toepassingsmogelijkheden hiervan. De beginnend beroepsbeoefenaar kan na het volgen van dit keuzedeel verschillende fermentatietechnieken toepassen en gefermenteerde producten toepassen bij het bedenken en bereiden van gerechten.