Car- en interiorwrapping

  • K0266
  • 240
  • 01-03-2016 00:00:00

Onderbouwing mbo-certificaat

Het keuzedeel Car- en interiorwrapping richt zich op het volledig aanbrengen van folie op een auto of interieurelement. Deze techniek wordt steeds vaker toegepast en vereist kennis van ondergronden, materialen, gereedschappen en apparatuur en van technieken voor car- en interiorwrapping. Professionals in de signindustrie kunnen hiermee hun kennis en vaardigheden uitbreiden en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Relevantie

Car- en interiorwrapping is een techniek die steeds meer wordt toegepast en specifieke kennis en vaardigheden vereist. De leerling die dit keuzedeel volgt vergroot hiermee zijn kansen op de arbeidsmarkt.

Beschrijving

In dit keuzedeel leert de Allround signmaker/Signspecialist auto’s en/of interieurelementen volledig te voorzien van folie. Daaraan voorafgaand controleert hij de ondergrond en behandelt hij deze voor. Voor deze werkzaamheden heeft hij brede kennis van ondergronden, van relevante materialen, materieel, gereedschappen en apparatuur en van technieken voor car- en interiorwrapping nodig.