Voedselveiligheid in de productieketen - verdieping (Versie 2)

  • C0170
  • Onbekend
  • 08-01-2024

Onderbouwing mbo-certificaat

Zelfstandige betekenis

Na het volgen van dit scholingstraject zijn werkenden in de voedingsindustrie en werkzoekenden uit de procesindustrie beter inzetbaar op het gebied van zelfstandig werken in het voedselproductieproces binnen strikte beheersplannen in het kader van de kwaliteit en de voedselveiligheid. Het certificaat voorziet de certificaathouder van up-to-date vakkennis en vaardigheden op het gebied van het controleren van meetgegevens en het zorgdragen voor de bewerking en productie van voeding, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne.

Beschrijving

Het scholingstraject is gericht op het bijdragen aan optimale omstandigheden voor de productie van voeding op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. De certificaathouder leert afwijkingen in kwaliteit, (voedsel)veiligheid en/of hygiëne te signaleren en bij geconstateerde afwijkingen de werkzaamheden aan te passen volgens protocol. Daarnaast wordt in het scholingstraject ingegaan op het zorgen voor goede afstemming en communicatie met alle betrokkenen.

Doelgroep

Na het volgen van dit scholingstraject zijn werkenden in de voedingsindustrie en werkzoekenden uit de procesindustrie beter inzetbaar op het gebied van zelfstandig werken in het voedselproductieproces binnen strikte beheersplannen in het kader van de kwaliteit en de voedselveiligheid. Het certificaat voorziet de certificaathouder van up-to-date vakkennis en vaardigheden op het gebied van het controleren van meetgegevens en het zorgdragen voor de bewerking en productie van voeding, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne.