Voedselveiligheid in de productieketen - basis (Versie 2)

  • C0169
  • Onbekend
  • 08-01-2024

Onderbouwing mbo-certificaat

Zelfstandige betekenis

Na het volgen van dit scholingstraject zijn werkenden in de voedingsindustrie en werkzoekenden uit de productie-/procesindustrie beter inzetbaar op het gebied van hygiënisch en voedselveilig produceren. Het certificaat voorziet de certificaathouder van up-to-date vakkennis en vaardigheden op het gebied van het controleren van meetgegevens en het zorgdragen voor de bewerking en productie van voeding, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne.

Beschrijving

Het scholingstraject is gericht op voedselveilig produceren in een bedrijf. Certificaathouders leren eenvoudige processen uitvoeren bij het bereiden van producten en aan welke aspecten van kwaliteit en voedselveiligheid in het productieproces zij moeten voldoen. Ook leren zij eenvoudige controles uitvoeren, meetgegevens lezen en registreren, afwijkingen signaleren en daarover communiceren met collega’s en de leidinggevende. In het scholingstraject wordt daarnaast ingegaan op onveilige situaties in de fabriek, persoonlijke hygiëne en gebruik van schone gereedschappen op de juiste manier.

Doelgroep

Na het volgen van dit scholingstraject zijn werkenden in de voedingsindustrie en werkzoekenden uit de productie-/procesindustrie beter inzetbaar op het gebied van hygiënisch en voedselveilig produceren. Het certificaat voorziet de certificaathouder van up-to-date vakkennis en vaardigheden op het gebied van het controleren van meetgegevens en het zorgdragen voor de bewerking en productie van voeding, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne.