Bouwmarkt basis

  • K0792
  • 240
  • 19-07-2017 00:00:00

Onderbouwing mbo-certificaat

Dit keuzedeel is als verdieping en verbreding: relevant voor alle werknemers in deze branche die nog niet in het bezit zijn van het branche vakdiploma en werkzoekenden die graag aan de slag willen in deze branche. De Doe Het Zelf branche is niet alleen een interessante branche binnen de detailhandel, ook voor werkzoekenden met een andere achtergrond (als techniek, bouw, installatiewerk e.d.) biedt deze branche baanopties. Daarmee is dit keuzedeel bij uitstek ook geschikt voor werkenden.

Relevantie

Met het keuzedeel ontwikkelt de beginnend beoefenaar (basis)kennis en vaardigheden om te adviseren over en om te verkopen in de 'Bouwmarktbranche / Doe-het-zelfbranche'. Dit verbreed de inzetbaarheid en het vergroot de kans op werk in de branche.

Beschrijving

Het keuzedeel beschrijft de (basis)kennis over 'gereedschap en ijzerwaren', 'elektra en verlichting', 'sanitair, verwarming en riolering', 'hout en plaat' en 'verf, behang en decoratie' om over dit gedeelte van het assortiment van een bouwmarkt / 'doe-het-zelfwinkel' te kunnen adviseren en om producten te kunnen verkopen.