Cloud en datacenter engineering

  • K0762
  • 480
  • 19-05-2017 00:00:00

Onderbouwing mbo-certificaat

In dataopslag en netwerkbeheer vinden verschuivingen plaats van lokale oplossingen binnen een organisatie naar cloudoplossingen en (externe) hosting. Daarom is er steeds meer vraag naar beheerders die bekend zijn met cloud uitgangspunten. De beroepsbeoefenaars (ICT Beheerders, Netwerk en Media Beheerders) hebben te maken met veranderde vraagstukken (van uitvoerend naar ondersteunend en / of adviserend). Dit keuzedeel bevordert ook de doorstroom richting verwante hbo- (of associate degree) opleidingen, zoals ICT Servicemanagement. De omvang van deze groep is aanzienlijk.

Relevantie

Omdat er in dataopslag en netwerkbeheer een verschuiving plaatsvindt van hardware naar cloudoplossingen en (externe) hosting is er steeds meer vraag naar cloud-beheerders. Met dit keuzedeel vergroot de beginnend beroepsbeoefenaar zijn kansen op werk als adviseur (intermediair), netwerkbeheerder met cloudengineering taken en engineer in het datacenter. Ook vergemakkelijkt het keuzedeel doorstroom naar verwante hbo- (of associate degree) opleidingen, zoals ICT Servicemanagement.

Beschrijving

In het keuzedeel verdiept de beginnend beroepsbeoefenaar zijn kennis en vaardigheden met betrekking tot adviseren over cloudoplossingen voor netwerkbeheer en dataopslag. Tevens leert hij deze oplossingen daadwerkelijk te realiseren en te onderhouden of te beheren.