Portal kwalificatiestructuur

Organiseren en bewaken van het versproductieproces

  • C0182
  • Onbekend
  • 01-01-0001

Onderbouwing mbo-certificaat

Werkzaamheden in slachterijen waarvoor een getuigschrift van vakbekwaamheid nodig is volgens verordening (EG) nr 1099/2009 vallen buiten dit certificaat. Voor die werkzaamheden gelden namelijk wél beroepsvereisten, zoals uitgewerkt in de Regeling houders van dieren (http://wetten.overheid.nl/BWBR0035248/2017-01-01).

Zelfstandige betekenis

Na het volgen van dit scholingstraject is de certificaathouder direct inzetbaar in de versbranche op diverse voorkomende taken, zoals het aansturen van meerdere productielijnen. Het gaat daarbij om het bewaken van de voortgang en de kwaliteit van het versproductieproces en het bewaken van de voorraad versproducten en materialen. Ook doet de certificaathouder verbetervoorstellen, maakt productie- en personeelsplanningen en levert die managementinformatie aan. Het certificaat is niet van toepassing op werkzaamheden in slachterijen waarvoor een getuigschrift van vakbekwaamheid nodig is volgens verordening (EG) nr 1099/2009.

Beschrijving

Dit certificaat is verbonden aan een aantal beroepsgerichte onderdelen uit de kwalificatie Productieleider versindustrie. Het certificaat is specifiek gericht op het organiseren en bewaken van processen in de versindustrie. Het gaat hierbij om inzicht in het organisatiebeleid en het versproductieproces, het herkennen van afwijkingen in het versprocesverloop en het maken van planningen en verbetervoorstellen.De certificaathouder is verantwoordelijk voor het productieproces, de kwaliteit van het product en naleving van bedrijfsrichtlijnen.

Doelgroep

Na het volgen van dit scholingstraject is de certificaathouder direct inzetbaar in de versbranche op diverse voorkomende taken, zoals het aansturen van meerdere productielijnen. Het gaat daarbij om het bewaken van de voortgang en de kwaliteit van het versproductieproces en het bewaken van de voorraad versproducten en materialen. Ook doet de certificaathouder verbetervoorstellen, maakt productie- en personeelsplanningen en levert die managementinformatie aan. Het certificaat is niet van toepassing op werkzaamheden in slachterijen waarvoor een getuigschrift van vakbekwaamheid nodig is volgens verordening (EG) nr 1099/2009.