Koken in de horeca

  • C0021
  • Onbekend
  • 04-01-2019

Onderbouwing mbo-certificaat

Zelfstandige betekenis

Met dit certificaat kan snel nieuw personeel worden toegerust en ingezet. Het scholingstraject bereidt de certificaathouder voor op de meeste praktische taken in de keuken zoals het maken van de mise en place, koken en schoonmaken.

Beschrijving

In het scholingstraject van de certificaathouder komen vaardigheden aan de orde die nodig zijn om het praktische/hands-on ‘keukenwerk’ te kunnen uitvoeren. De belangrijkste taken voor de certificaathouder in de horecakeuken zijn het maken van een mise-en-place; het bereiden van gerechten en componenten; het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook zorgt hij voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Het scholingstraject is praktijkgericht en bevat daarnaast ondersteunende theorie.

Doelgroep

Met dit certificaat kan snel nieuw personeel worden toegerust en ingezet. Het scholingstraject bereidt de certificaathouder voor op de meeste praktische taken in de keuken zoals het maken van de mise en place, koken en schoonmaken.